joi, 10 decembrie 2009

viata are sau nu are un rost? dar rostul are viatza?

Un prieten bun avea la status viata nu are rost..dar rostul are viata?
Ma intreb oare aceste 2 cuvinte nu au o legatura universal valabila? Ma gandesc ca nu merge unul fara celalat...orice viata are un rost, mai mult sau mai putin bun. Fiecare are rostul sau in viata, fiecare considera cum e mai bine pentru el, Dumnezeu ne da viata, tot el ne-o ia, dar noi singuri ne hotaram destinul, rostul viata. Noi singuri ne dam seama daca e bine sau gresit ceea ce facem. El imi spunea ca fiecare om isi face rostul sau in viata..da asa este dar e un rost deci viata are rost. De exemplu musulmanii, care cred in Alah, considera ca omul are un destin bine stabilit inca de la nastere si nu trebuie sa faca nimica ipotriva acestuia, trebuie sa ia viata ca atare asa cum le-a fost scris. Dar pana la urma si ei isi fac singuri rostul... Da este adevarat ca pentru cei tineri hotarasc batranii pana la o anumita varsta, sau pana in momentul in care se casatoresc, dar dupa aceea tot ei isi fac rostul in viata...si da mai este adevarat ca la ei hotaraste barbatul pentru femei, dar nu ai ce sa faci, pentru ca asa este religia lor...
Totul incepe de la nastere...parerea mea.
Pana la o anumita varsta te ajuta parintii, ca nu esti capabil sa iei anumite decizii. D-aia cand vine vremea sa te duci la scoala ei te indruma, ei te ajuta, ei iti spun sa inveti ca o sa fie bine pentru tine. La varsta aia tu ai vrea sa stai, sa te joci, sa nu te intereseze ziua de maine. Dupa aceea intervine iar varsta ca la 17-18 ani tot parintii te ajuta se iei deciziile unde sa te intrepti..spre un liceu, spre o facultate. Ei te ajuta material si financiar pentru ca nu ai inca puterea sa lucrezi dar dupa ce ai terminat faculatea, parintii incep sa nu te mai ajute foarte mult...si de aici intervii TU, cel care incepi sa hotarasti singur pentru viata ta, sa vezi ce e bine si ce e rau, intr-un cuvant sa-ti faci rostul in viata.
Si da, rostul are viata, pentru ca tu ii dai viata, Tu cel care hotarasti, TU cel care visezi, TU cel care vrei sa-ti fie bine, TU cel care vrei sa realizezi ceva in viata, oricat de greu ar fii TU decizi....si la randul tau o sa decizi si tu pentru copii tai..copii tai pentru copii lor si tot asa....este un ciclu al vietii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu